Het huishoudelijk Reglement heeft tot doel de kwaliteit van het wonen en de uniforme uitstraling van ons bijzonder gebouwencomplex te waarborgen. Daartoe wordt verwacht dat bewoners en hun relaties  de daarvoor nodige leefregels en voorschriften in acht nemen.

Als (toekomstige) bewoner van een appartement bent u eigenaar van een 'appartementsrecht' en heeft u daarmee het recht om van gemeenschappelijke gedeelten gebruik te mogen maken, zoals algemene ruimtes, liften, trappen etc.

Zelfs  de dragende muren en vloeren in uw appartement, buitenmuren, het dak en de terrassen zijn in gezamenlijk eigendom van alle eigenaars. 

In het huishoudelijk reglement vindt u een gedetailleerd overzicht van afspraken. Waar administrateur staat wordt bedoeld bestuurder die de besluiten (genomen door de leden op de algemene ledenvergadering) uitvoert. Zie bijlage huishoudelijk reglement.

Het Spaarneborgh complex is onder architectuur gebouwd en de bewaking van de uniformiteit van het complex hebben de vijf VvE's ondergebracht bij Stichting Spaarneborgh. Daarvoor zijn er Voorschriften en Criteria opgesteld. Zie bijlage Voorschriften en Criteria mei 2018.

 

Voor toekomstige bewoners hieronder een aantal zaken uit het Huishoudelijk Reglement en uit de Voorschriften en Criteria uitgelicht:

- Voor verbouwingen in het appartement waarbij algemene delen bij betrokken zijn zoals leidingen en steunmuren is toestemming van de leden vergadering nodig. Neem contact op met de bestuurder/beheerder voor nadere informatie.

- Informeer uw medebewoners betreffende evt. overlast.

- Houd de overlast beperkt, met name in tijd en duur periode.

- Dek gemeenschappelijke ruimten af en voorkom beschadigingen.

- Harde vloerbedekking dient te voldoen aan een strenge geluidsnorm.

- Het plaatsen van een afzuigkap op het centrale ventilatiesysteem is niet toegestaan.

- Er is sprake van blokverwarming (de CV-installatie is een eenpijpssysteem en eigendom van de VvE).

- Voor het plaatsen van vloerverwarming heeft u toestemming nodig van de vergadering van eigenaars. Neem contact op met de bestuurder/beheerder.

- Het plaatsen van een windscherm, een zonnescherm en screens als ook de kleurstelling van plafond en wanden van het terras vallen onder de Voorschiften en Criteria van mei 2018.

- U dient uw eigen provider voor TV, telefoon en internet te kiezen en een nieuw contract af te sluiten met een energieleverancier voor elektra.

 

 

Attachments:
Download this file (HHR nav ALV 2015.pdf)HHR d.d. mei 2015[ ]259 kB
Download this file (Voorschriften en Criteria Gebouwen februari 2018.pdf)Voorschriften en Criteria mei 2018[ ]5642 kB